Mivel jár a villanyszerelés gipszkarton falban?

Mivel jár a villanyszerelés gipszkarton falban?

 

Az újépítésű házak esetében, vagy egy lakásfelújítás alkalmával kellő figyelmet kell fordítani a villanyszerelés szakszerű kialakítására, mert ennek meghatározó szerepe lesz a továbbiakban. Szükség lesz megfelelő vastagságú vezetékekre, amik elbírják a nagy terhelést, továbbá meg kell határoznunk a szerelvénydobozok pontos helyét. A villanyszerelés gipszkarton falban sok esetben sokkal egyszerűbbnek számít, mert nincs szükség vésésre. Egy gipszkartontábla áttörése jelentősen egyszerűbbnek számít, mintha egy betonfalban vágnánk ki horonyvágóval a vezetékek helyét. Persze ehhez is szükség van némi szakértelemre, mert itt is könnyű hibázni.

Villanyszerelés gipszkarton falban egyszerűen

A villanyszerelés gipszkarton falban jelentősen leegyszerűsíthető a pontos tervezés által, továbbá megfelelő eszközök használatával. Egy vezetékkihúzó például jól jön, amikor kialakítjuk a szerelvénydobozok helyét. Próbafúráskor nem kell például a sérülések miatt aggódni, de ezzel el lehet kerülni a felesleges szigetelőanyag törést is, ami még több időt emésztene fel. Akár többféle szerelési módszerrel is találkozhatunk a gipszkaron falaknál. Mindnek megvan a maga előnye és hátránya. Amire feltétlenül oda kell figyelnünk, hogy a villanyszereléshez használt dobozok mindenképp gipszkarton falba valóak legyenek.

Amire figyelni kell!

 

Ezek helyét vízmértékkel jelöljük ki. A szerelést ott érdemes kezdeni, ahol több doboz vár beépítésre. Persze csak azt követően, hogyha megvagyunk a csövezéssel. Ennek az az előnye, hogy egy sokkal áttekinthetőbb végeredményt kapunk és vezetékcsere esetén is könnyebb dolgunk lesz. Amint megvagyunk a kötésekkel is, jöhet az ellenőrzés. Ez egy nagyon lényeges lépés, amit semmiképp sem szabad kihagyni. Amatőr hiba lenne egy ellenőrizetlen hálózatot üzembe helyezni. Nem csak a vezetékekben és a biztosítószekrényben keletkezhet kár, de a rövidzárlat akár tüzes is okozhat. Egy jól kivitelezett munka során a villanyszerelés gipszkarton falban hasonlóan jó lesz, mint például egy téglafal esetén.

Érdemes profi bízni a villanyszerelést

Ez is egy olyan terület, amit inkább jobb szakemberre bízni, mert fontos a tapasztalat. Amennyiben van elég időnk rá, akkor megpróbálkozhatunk a villanyszerelés gipszkarton falba, de kár tapasztalat hiányában elsietni az egész munkát, mert az bizonyos, hogy sem esztétikus, sem működőképes nem lesz a rendszer. Továbbá egy villanyszerelő azzal is tisztában van, hogy az ilyen munkák esetén milyen szerelvénydobozokat lehet használni. A minőségi termékek tartósabbak és sokkal egyszerűbb ezekkel dolgozni. Ennek tekintetében mindenki gondolja át, hogy a villanyszerelést gipszkarton falban házilag szeretne-e megoldani, vagy inkább szakszerű segítséget fog igénybe venni.