Lehet, hogy elavult a panel lakás villanyszerelése?

Lehet, hogy elavult a panel lakás villanyszerelése?

 

Egyre gyakrabban jelentkeznek a különféle problémák a panellakásokban, amelyek 30-40 évvel ezelőtt épültek. Ebben az időben még nem voltak olyan jóminőségű réz villanyvezetékek, mint manapság és alumíniumot használtak. A legtöbb panel lakás villanyszerelése mára már nagyon elavultnak, megbízhatatlannak és veszélyesnek számít. Lakásvásárlás esetén mindenképp át kell nézetni egy szakemberrel az áramhálózat állapotát a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett, mert abból bizony jócskán kaphatunk.

Profi villanyszerelés panel lakásokban

Az alumínium vezetékek nagyon merevek, ezért könnyen törnek. Egy egyszerű konnektor vagy kapcsoló csere valódi rémálommá válhat, mert a régi és hanyag panel lakás villanyszerelés miatt letörhet a vezeték vége, amit szeretnénk bekötni. Ha úgy törik el, hogy nem lehetséges a bekötés, akkor meg kell hosszabbítani, amit csak úgy lehet megoldani, hogyha kitörjük a falat és megkeressük a kábelt. A panel lakás villanyszerelését nem éri meg házilagos módszerekkel javítgatni, mert egy rossz mozdulat és akár meg is sérülhetünk.

Vezetékcsere

 

Hogyha a szakember a felmérés után minden rendben talál, akkor nincs szükség a hálózat felújítására, azonban ha nem megfelelő a vezetékek, konnektorok, kapcsolók állapota, akkor mindenképp cserére lesz szükség. A panel lakás villanyszerelését meg lehet oldani kétféle módon. Az új vezetékeknek ki lehet vésni a helyét a falban, ami hatalmas munkának számít. Arra az időre nem is lehet a lakásban tartózkodni a zaj, a por és rengeteg törmelék miatt. Ilyen munkába csak az vágjon bele, akinek van hol laknia a munkálatok ideje alatt. Illetve a falak felületén kábelcsatorna is elhelyezhető.

Modern villanyszerelő anyagok

A mai modern kábelcsatornák alig észrevehetőek, festhetőek és nem rontanak a belső dizájnon. Ez valamivel egyszerűbb, illetve tisztább munka, amit minden lakásban könnyen tud kivitelezni egy hozzáértő csapat. Vigyázzunk kikre bízzuk ezt a munkát, mert sok múlik azon, hogy milyen lesz az új panel lakás villanyszerelése. Amikor felhúzták ezeket az épületeket, akkor még a technológia gyerekcipőben járt, a műszaki cikkek szinte elérhetetlenek és rendkívül drágák voltak. A legtöbb család örült, hogyha volt egy porszívója, tévéje, hűtője és egy mosógépe. Ez már akkor is luxusnak számított. Mára már azonban sokkal nagyobb fogyasztókat kötünk a panel lakás villanyszerelésére.

Stabil hálózat kialakítása

Egy elektromos, sütő, egy légkondicionáló, egy elektromos konvektor rengeteg energiát emésztenek fel. A régi vezetékek felforrósodhatnak és eléghetnek a falban, különösen akkor, hogyha egyszerre több fogyasztó is működik. Takarítás közben gyakran be van kapcsolva a mosógép, közben megy a porszívó, ráadásul nyáron még a klíma, télen pedig az elektromos melegítő is rátesz egy lapáttal. Hogyha azt szeretnénk, hogy a panel lakás villanyszerelése kifogástalan legyen, akkor keresnünk kell például az interneten egy olyan céget, ami kiváló referenciákkal rendelkezik az ilyen munkálatok terén. Így már biztosak lehetünk benne, hogy egy stabil elektromos hálózat fog minket körbevenni a lakásban, ami miatt nem fognak tönkremenni az elektromos berendezéseink. Valóban, ez is a régi vezetékek miatt fordulhat elő. Elég egy kis áramingadozás és elfüstölhet a számítógép, elromolhat a TV, stb.