Költséghatékony megoldás a biztosíték tábla csere

Költséghatékony megoldás a biztosíték tábla csere

 

Elég könnyen észrevehető jelei vannak, hogyha fel kell újítani az elektromos hálózatot. A furcsa anomáliákat a legtöbb esetben megszünteti a biztosíték tábla csere. Nagyon sok háztartásban még mindig olvadó biztosítékokat használnak, de ami még ennél is rosszabb, hogy ezeket meg is szokták „patkolni“, hogyha kiégnek. Ez egyébként abszolút tilos, de a házilagos megoldásoknak nem lehet gátat szabni. A biztosíték tábla csere esedékes abban az esetben, hogyha még mindig a jó öreg kerámia biztosítékokkal bajlódunk. Ezek ki és be kell csavargatni, hogyha kiégnek, ezáltal nem kell villanyszerelőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk nekünk melyik típus van a lakásban felszerelve.

Biztosíték tábla csere a biztonságért

Az fi-relé szerencsére egyre elterjedtebbnek számít, ami védi az elektromos hálózatot a túlfeszültség ellen és az ott élők életét egyaránt. Megtörténhet, hogy a régi biztosíték nem ég ki, amikor arra szükség lenne. A kiégést követően az elektromos hálózat inaktívvá válik a lakásban, vagy az adott épületen belül. De, ha ez nem történik meg, akkor egy kisebb rövidzárlatból is hatalmas károk keletkezhetnek. A biztosíték tábla csere alkalmával, viszont modern fi-relék kerülnek beépítésre. Ezeket nem kell állandóan cserélgetni, mert ha lekapcsolódnak például egy rövidzárlat miatt, akkor egyszerűen csak vissza kell kapcsolni és ismét örülhetünk az elektromos áramnak a lakásban.

Bízza szakemberre a feladatot!

 

A kismegszakítók, olvadóbiztosítékok már a régmúlt technológiáját jelentik, amik egyre sűrűbben oldanak le. Ezek még akkor számítottak jónak, amikor nem volt ennyi fogyasztó a lakásokban. Viszont egyre több az elektromos berendezés. Sok háztartásban okoz gondot, hogy leold az olvadóbiztosíték, hogyha egyszerre megy például a mikró, a mosógép és porszívó. Ezek külön-külön is megterhelhetik a régi hálózatokat, ezért egyszerre szinte lehetetlen használni eme berendezéseket az elavult biztosíték tábla csere hiányában. Házilag tilos a biztosíték tábla csere kivitelezése. Mindenképp szakembernek kell elvégezni ezt a munkát. Soha ne válasszuk a gyanúsan olcsó szolgáltatásokat, mert valószínűleg az így felszerelt fi-relék minősége megkérdőjelezhető.

Ne halogassa a biztosíték cserét!

Hogyha azt tapasztaljuk, hogy villognak az égők és sistergő hang hallatszik a biztosíték táblából, esetleg égett műanyag szagot érzünk, akkor nyilvánvaló, hogy mihamarabb biztosíték táblára lesz szükség. Néhány óra alatt kivitelezni lehet az egész munkálatot. Hogyha sokáig halogatjuk, akkor kockára tesszük az egész elektromos hálózat állapotát. Rövidzárlat esetén elolvadhatnak a falban a vezetékek. Emiatt még a szakembernek is hosszasan kell keresgélnie, hogy megtalálja a probléma helyét a falban főleg, hogyha több helyen olvadtak el a kábelek. Ezután ki kell bontani a falat, majd a helyreállítást követően ismét be kell tömni a tátongó lyukat és megeshet, hogy ki kell festeni emiatt az egész helyiséget. Viszont a biztosíték tábla csere egy sokkal költséghatékonyabb megoldásnak számít.