A villanyszerelő szerszámok speciális kialakítása

A villanyszerelő szerszámok speciális kialakítása

 

Ha szerszámokról van szó, akkor minden esetben a lehető legjobb minőséget kell választani, mert ettől függhet a végeredmény. A villanyszerelő szerszámok minősége különösen fontos ebből a szempontból. Hogyha valami gubanc merülne fel a vezetékekkel kapcsolatban, akkor abból elég nagy probléma származhat és megfelelő villanyszerelő szerszámok nélkül ezeknek a szerelgetése igencsak veszélyessé válhat. Egy már meglévő rendszer esetében a legfontosabb az áramtalanítás, ami a biztosíték lekapcsolásával érhető el. Viszont bizonyos esetekben a vezetékekben még lehet feszültség, ezért egy feszültségmérővel, vagy egy minőségi fázisceruzával érdemes ezt ellenőrizni, különben megrázó élményekben lehet részünk.

Praktikus villanyszerelő szerszámok

Általános eset, amikor a konnektorban nincs áram. Hogyha áramszünet van, akkor ez normális dolog, de ha csak egy konnektor rendetlenkedik, az már gyanúra adhat okot. Valószínűleg kilazulhatott a kábel, vagy régi alumínium vezetékek esetén az is lehet, hogy egyszerűen csak elolvadt. Hogyha szerencsénk van, akkor ez egy egyszerűen hozzáférhető helyen történt, amit könnyen meg lehet oldani a villanyszerelő szerszámokkal. De ha valahol a falban olvadt el a kábel, akkor a villanyszerelő szerszámokon kívül bizony másra is szükségünk lesz, amit valószínűleg egy vésőgép fog megtestesíteni. Ezért kell figyelni, hogy milyen fogyasztókat használunk a lakásban.

Villanyszerelő szerszámok profiknak

 

Hogyha régi, elavult rendszerről van szó, akkor kerüljük a nagy fogyasztók folyamatos használatát. Lehetőleg ne használjuk egyszerre a mosógépet, porszívót, elektromos sütőt, mert szerencsésebb esetben csak a biztosíték fog lekapcsolni, viszont rosszabb esetben elolvadhatnak a régi kábelek. Ezt a hibát pedig nem lesz könnyű kijavítani, még abban az esetben sem, hogyha a rendelkezésünkre állnak a megfelelő villanyszerelő szerszámok. Szaktudás nélkül sajnos beláthatatlan lenne az ilyen dolgoknak a kivitelezése. Ezért nem marad más hátra, mint hívni egy villanyszerelőt.

Blankoló fogó

Ha elköltözünk, akkor jól tesszük, hogyha ellenőriztetjük egy szakemberrel az elektromos rendszer állapotát. Ugyanez a dolog a vízvezetékekre is igaz. Hogyha valamilyen probléma van, akkor az nem marad rejtve, így még időben kijavítható a villanyszerelő szerszámok használatával. Még egy rosszul blankolt kábel is okozhat furcsa anomáliákat, ezért ne egy egyszerű bicskát használjunk erre a célra. Nem hiába számít olyan népszerűnek a villanyszerelő szerszámok között a blankoló fogó, ami többféle változatban szerezhető be. Ha csavarhúzó, akkor annak mindenképp szigeteltnek kell lennie. Ezzel elkerülhető a figyelmetlenségből adódó áramütés.