Villanyóra áthelyezés regisztrált szakemberrel

Villanyóra áthelyezés regisztrált szakemberrel

 

Ha már kicsi a lakás, akkor ki kell találni, hogy miként lehetne nagyobbra cserélni. Sokan a bővítés mellett döntenek, hiszen már többféle állami támogatás létezik erre a célra. Ám ebben az esetben alaposan át kell gondolni, hogy ez tulajdonképpen mivel jár együtt. Olykor szükséges lehet a villanyóra áthelyezés, amit nem végezhet el akárki.

Sajátkezűleg senki ne kezdjen hozzá, hiszen egy felől veszélyes, amennyiben nem vagyunk villanyszerelők, másfelől pedig erre jogosultnak kell lennünk. A villanyóra áthelyezést az ELMŰ által regisztrált villanyszerelő szakemberek végezhetik el. Szerencsére nem olyan nehéz manapság ilyet találni, mivel többféle hirdetést lehet találni az interneten ezzel kapcsolatban.

Szabályhoz kötött a villanyóra áthelyezésvillanyóra áthelyezés

Ezzel nincs mindenki tisztában, hiszen a fentemlített jogszabály, csupán 2017 január 1-től lépett életbe. Ha már villanyóra áthelyezés, akkor számítani kell a hivatalos ügyintézésre is. Akadnak olyan regisztrált villanyszerelők, akik a villanyóra áthelyezés teljes folyamatát, magukra vállalják, tehát az ezzel járó ügyintézést is.

 

Aki attól tartana, hogy ez egy nagyon bonyodalmas folyamat, annak érdemes átnéznie, hogy milyen lehetőségek állnak a rendelkezésére, mert a villanyóra áthelyezés manapság már korántsem annyira bonyolult, mint néhány évvel ezelőtt és ez a teljeskörű szolgáltatásoknak köszönhető. A fővárosban és vidéken is egyaránt találhatóak regisztrált villanyszerelők, akik szabályszerűen elvégezhetik a villanyóra áthelyezést.

A lakásbővítés egyébként is rengeteg tennivalóval járvillanyóra áthelyezés

Már az is nagy segítséget jelent, hogyha az egyik folyamat felgyorsítható. Minél tájékozottabbak vagyunk, annál könnyebbé válik a lakás- vagy az elektromos hálózat bővítés folyamata. Bizonyos esetben a villanyóra áthelyezés során teljesítménybővítésre is szükség lehet, hiszen több fogyasztást kell mérnie, mint azelőtt. Ilyenkor a villanyórában található kismegosztó lecserélésére van szükség egy nagyobb értékűre. Bizonyos weboldalakon az ezzel kapcsolatos pontos árakat is meg lehet találni, ezért mindenre felkészülhetünk a kiadásokkal kapcsolatban.

Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy a villanyóra áthelyezést nem feltétlenül a saját elképzelésünk szerint valósíthatjuk meg. Tehát az új helyét is a villanyszerelő fogja meghatározni, hiszen ennek meg kell felelnie a műszaki feltételeknek. Ebből kifolyólag a mérőóra helynek meg kell felelniük az ELMŰ előírásainak. Amennyiben a felülvizsgálást követően a szakember mindent rendben talál, máris kivitelezhetővé válik a villanyóra áthelyezése.