Villany bekötése szabályos keretek között

Villany bekötése szabályos keretek között

 

Ingatlan vásárlás esetén fontos, hogy elintézzünk, minden hivatalos dolgot azért, hogy jogszerűen vehessük igénybe a különféle szolgáltatásokat. Nincs mindenki pontosan tisztában azzal, hogy mivel jár a villany bekötése. Sajnos számtalan példa volt már arra, amikor bizonyos emberek ezt saját maguk oldották meg. Ilyenkor nem csak a büntetés miatt lehet aggódni, hanem a fokozott balesetveszély miatt is. A villany bekötését illegálisan általában úgy szokták megoldani, hogy megcsapolják a villanyoszlopokat. Ez a vakmerő húzás rendkívül veszélyes, ezért ilyennel ne próbálkozzon senki.

Villany bekötése biztonságosan

Aki megússza baleset nélkül, arra előbb-utóbb felfigyelnek az illetékes hatóságok és egy jókora bírásággal lesz gazdagabb. A villany bekötéséhez egy olyan bejelentett szakember szükséges, akinek jogában áll elvégezni ezt a feladatot hivatalos keretek között. Mindenekelőtt be kell adnunk az energiaigényünket a területi szolgáltatóhoz. Ezt követően elkezdődik a felmérés, mert így megállapítható, hogy mik a bekapcsolás feltételei. Ezután egy Műszaki gazdasági tájékoztatót fogunk kapni. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy a villany bekötése folytatódhat tovább a szolgáltató által kiszabott feltételek szerint, jöhet a szerződéskötés és a szükséges díjjak befizetése. Ezzel egy időben megtörténik a fogyasztás mérőhely kialakítása. Amikor ez kész van, akkor jelenteni kell egy kivitelezői nyilatkozat formájában.

Kezdeti lépések

Nagyjából ennyiből áll a villany bekötése. Ami ezután következik az már az új fogyasztási hely bekapcsolása. Az energiaigény beadásához szükség lesz a megfelelő dokumentumokra is. Ezért készítsük elő a tulajdonjogot igazoló okiratot az érintett ingatlanról, ami lehet egy tulajdoni lap, vagy egy bérleti szerződés. A földhivatali térképmásolatot sem szabad otthon felejteni. Amennyiben nem az egyedüli tulajdonosok vagyunk, akkor mindenképp kell a társtulajdonos hozzájárulása is. Ezekkel és a személyes adatainkkal már minden probléma nélkül beadhatjuk az energiaigényünket a szolgáltatóhoz.

Keressünk profi villanyszerelőt

A villany bekötéséhez mi magunk választhatjuk ki azokat a szakembereket, akik erre jogosultak. Az interneten rengeteg hirdetést találni ezzel kapcsolatban, csak arra mindenképp figyeljünk, hogy megbízható munkaerőt válasszunk. Érdemes az olyan szolgáltatást választani, ami korrekt árat, precíz munkavégzést, rövid határidejű kiszállást és profizmust ígér. A megbízható villanyszerelő a villany bekötéséhez, sajnos ritka, mint a fehér holló, viszont egy kis utánajárással kiváló szakembereket lehet találni, akik komolyan veszik a munkájukat. Így biztosak lehetünk benne, hogy a villany bekötése szabályszerűen történik és a továbbiakban nem lesz gond az elektromos hálózattal sem.