Miért előnyös a kőzetgyapot szigetelés?

Miért előnyös a kőzetgyapot szigetelés?

 

A kőzetgyapot az egyik legjobb, természetes alapanyagokból készült szigetelőanyag. Az előnyös tulajdonságainak köszönhetően széles körben felhasználható, és nemcsak remek hőszigetelő, hanem hangszigetelő képességben is kiemelkedik más megoldások közül, legyen szó kültéri vagy beltéri felhasználásról.

Melyek a kőzetgyapot legfontosabb tulajdonságai?

A kőzetgyapot szigetelést az üveggyapottal szokták a legtöbbször összevetni: a két anyag ára közötti különbség is arra utal, hogy a kőzetgyapot magasabb minőséget képvisel és több előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Mind a két anyagról elmondható, hogy a jó hőszigetelő képesség mellett tűzállók, ellentétben egyes polisztirol anyagokkal, így tűzbiztonsági szempontból is jó választást jelentenek.

Hol használható a kőzetgyapot szigetelés?

 

A kőzetgyapot hőszigetelő képessége mellé remek hangszigetelő tulajdonság társul. A lépésálló változata nemcsak fal, de padlószigetelésre is alkalmas. Hangszigetelő képességének köszönhetően, ráadásul elnyeli a lépészajt, amely kifejezetten előnyös lehet többszintes lakások esetében.

Sok más megoldással ellentétben, a kőzetgyapot átereszti a párát, így akár még a vályogház falainak szigetelésekor sem kell penészesedéstől tartani, ha ezt választjuk. Átereszti a párát, egy bizonyos fokú víztaszító képességgel is rendelkezik, de azért lehetőség szerint a nedvességtől védeni kell.

A különböző változatai nagyon sokféleképpen alkalmazhatók, ha egy ingatlan szigeteléséről beszélünk: tető, homlokzati, lábazati hőszigetelésként és mint már említettük, padló- és falszigetelésként egyaránt.

A kőzetgyapot alapja a bazalt és mészkő, amelyhez fenol-formaldehidet adva egy strapabíró, időtálló anyag jön létre, amely hosszú távon képes megoldani a szigetelés kérdését. Fontos azonban, hogy megbízható eladótól vásároljunk, valamint a kivitelezés során is kellő szakértelemmel járjunk el. Az Építőanyag.hu webshopja kizárólag minőségi építőanyagokat forgalmaz, széleskörű tapasztalattal rendelkeznek és egy felkészült, segítőkész ügyfélszolgálatot működtetnek, ahol bármilyen kérdésére készséggel válaszolnak és mindenben számíthat a szakértő támogatásukra.