Mérőóra bekötés jogszerű keretek között

Mérőóra bekötés jogszerű keretek között

 

Fontos tudni, hogy minden esetben az áramszolgáltató szakemberei végzik el ezt a feladatot. A mérőóra bekötés nem tartozik a speciális feladatok közé és minden szakember képes rá, azonban a jogszabályoknak megfelelően kell eljárni ebben az esetben. Viszont ez csak a fő mérőórára vonatkozik. Aki szeretné mérni a különböző helyiségekben a fogyasztást, annak nincs semmi akadálya és hívhat egy szakembert, aki elvégzi a mérőóra bekötését.

Bízza profikra a munkát!

Saját kezűleg nagyon veszélyes a megfelelő ismeretek nélkül bármilyen jellegű villanyszerelési munkálatot elvégezni, mert könnyen történhet baleset. Ahhoz, hogy szakszerűen történjen a mérőóra bekötése, elengedhetetlen, hogy az illető rendelkezzen a szükséges tudással hozzá. Többféle változat létezik és éppen ezért nem mindegy, hogy miként történik a mérőóra bekötés.

 

Minden modell esetében tudni kell, hogy az adott darab hány fázisú, illetve nem árt ismerni a mérőóra működési elvét is. Miután megtörtént a beszerelés pontos értékeket fogunk kapni arról, hogy az adott helyen milyen a fogyasztás. Ha úgy tetszik minden konnektorra rá lehet szerelni egy-egy mérőórát a pontos értékek leolvasása érdekében.

Mérőóra bekötés szakszerűen

Természetesen ennek nincs sok értelme, csupán az adatgyűjtés, viszont elméletben lehetséges. A mérőóra bekötése másként történik a családi házak esetén és szintén másként kell eljárni, hogyha panellakásról van szó. A családi házaknál ki kell alakítani egy fő mérőhelyet, amit megtehet egy regisztrált szakember, azonban a mérőóra bekötése már az ELMÜ embereire vár. Ennek a díja változó lehet az adott körülményeket illetően. Amennyiben minden szakszerű keretek között történt, a mérőóra bekötés után tökéletesen fog üzemelni. Azonban, ha valami nincs rendben, akkor helytelen értékeket fog mutatni. Ez főleg akkor kellemetlen, hogyha túl sok lesz a plusz fogyasztás, mert ez szép, kövér fizetési csekkeket fog eredményezni.