Megéri a villanyszerelő OKJ tanfolyam

Megéri a villanyszerelő OKJ tanfolyam

 

Tapasztalat és képzettség nélkül szinte lehetetlen egy jólkereső állást találni. A fiataloknak esélyük sincs a tapasztalatszerzésre az olyan helyeken, ahol tapasztalt munkaerőt keresnek. A képzettség viszont nagy előnyt jelent.

A villanyszerelő OKJ láttán szinte tapsolni kezdenek a munkáltatók örömükben, hiszen nem könnyű manapság hozzáértő szakembereket találni. Aki tehette az már saját vállalkozásba kezdett, míg sokan külföldön próbáltak szerencsét a tapasztalatukra alapozva.

Az OKJ előnyei.

A villanyszerelő OKJ viszont egy nagyszerű kiugró lehet, hiszen ennek a szakmának többféle ágazata van, amik különböző bérezést jelentenek. A villanyszerelő OKJ tehát egy nagyszerű lehetőség, amit érdemes kihasználni abban az esetben, hogyha érdeklődünk a szakma iránt. Ha már otthon kitudunk cserélni egy konnektort anélkül, hogy áramütést szenvednénk, az már eleve egy jó pont.villanyszerelő OKJ

 

Nagy eséllyel gond nélkül vesszük majd az akadályokat az villanyszerelő OKJ vizsgán. Ezt a szakmát viszont ne tévesszük össze egy targoncavezetői OKJ tanfolyammal. Bár mindkét szakma egyaránt hasznos, a villanyszerelés azért egy sokkal összetettebb terület, amit nem lehet csak úgy felületesen megismerni, hiszen a szakembert terheli a felelősség, hogyha egy rosszul kivitelezett munka miatt, például tűz üt ki az egyik lakóépületben. Egy egyszerű rövidzárlat nem csak anyagi kárt, hanem személyi sérüléshez is vezethet.

Ezért egy villanyszerelő OKJ megszerzése nagyjából 12 hónapba telik. Az iskolák viszont rendkívül kedvező ajánlatokkal kecsegtetnek. Mielőtt rögtön lecsapnánk az első találatra, amit feldob a böngésző, előbb mindenképp tájékozódjunk a részletekről, nehogy a későbbiekben rejtett költségekkel találjuk magunkat szembe, amik csak a kisbetűs részben voltak feltüntetve.

Mi szól az OKJ szakma mellett?

Egy minőségi villanyszerelő OKJ képzésen minden leoktatásra kerül, ezért a tanulót nem érheti meglepetés a vizsgán, amennyiben komolyan vette az anyagot. Hogy miért jobb így kitanulni a szakma csínját-bínját? Egyszerűen azért, mert a pénzünk múlik rajta. Általában egyetlen iskola sem vállal pénzvisszafizetési garanciát, amennyiben a diák elhasal a vizsgán, hiszen minden csak rajta múlt, hiszen a legtöbb helyen a jegyzetetek és a segédanyagokat ingyen biztosítják.villanyszerelő OKJ

Aki fix munkahellyel rendelkezik az kereshet egy olyan iskolát, ahol a villanyszerelő OKJ képzés hétvégén is lehetséges, ezért nem kell kihagynia egyetlen alkalmat sem a munkája miatt. Ezt egyébként sem nézik jó szemmel, hiszen a hiányzás a vizsgától való eltiltást vonja maga után, ami szintén csak kidobott pénz.

Kedvezményes lehetőségek.

A villanyszerelő OKJ során kedvezményekben is részesülhetünk, amik különböző dolgokra terjedhetnek ki az adott iskolától függően. Ilyen lehet például a kedvezményes szállás biztosítása a képzés időtartamára. Aki például egy távolabb településről kénytelen elutazni a képzés helyszínére az szállást is bérelhet, így nem kell állandóan órákon át utazgatnia. Bár nem egyszerű egy éven keresztül hétvégente bejárni az órákra, mégis megéri a fáradságos munka.

Aki viszont nem rendelkezik stabil munkahellyel, annak még előnyösebb a kedvezményes szállás. Más iskoláknál pedig az első modulzáró vizsga tantárgyként ingyenes lehet, amit szintén megéri kihasználni a villanyszerelő OKJ szempontjából.