Meddig éri meg az FI relé ár?

Meddig éri meg az FI relé ár?

Az áram védőkapcsoló rendkívül hasznos találmány. Sokkal biztonságosabb és egyszerűbb a használata, mint a divatjamúlt, olvadó biztosítékoknak. Bár modernebb és összetettebb szerkezet, az FI relé ár mégsem számít megfizethetetlennek. Többféle minőségi gyártó szerepelteti a termékeit a piacon. Érdemes ezek közül választani, hogyha egy új biztosítékszerény kialakítása a cél.

Megfizetésre érdemes a FI relé ár!FI relé ár

A régi lecserélésével egy sokkal biztonságosabb rendszer hozható létre. Az olvadó biztosítékokat szinte fillértekért kínálják, viszont ezeknek rövid az élettartama. Ha egyszer elolvad az olvadószál, onnantól kezdve teljesen hasznavehetetlenné válik. Bár sokan inkább kicserélik az olvadószálat, ez egyáltalán nem számít biztonságosnak. Az FI relé ár sokkal jobban megéri, hiszen ezeket nem kell rendszeresen cserélgetni.

Ha bekövetkezik egy rövidzárlat, akkor az FI relé kapcsolója lekapcsolódik. Hogyha ismét üzembe szeretnénk helyezni az elektromos rendszert, akkor nincs más dolgunk, mint visszakapcsolni azt. Az FI relé ár gyártónként változik, de nagyjából ugyanolyan kategóriában mozog, néhányszáz Ft-nyi eltéréssel. Az FI relé árát befolyásolhatja az adott modell típusa. Azaz, hogy mekkora áramkülönbségre reagálnak.

Az FI relé ár nem egyezik meg a kismegszakítók árávalFI relé ár

Bár a két szerkezet hasonló alapelven működik, mégis vannak különbségek. Az FI relé elsősorban egy nagyon hatékony életvédelmi eszköz. Minimalizálja a tűzesetek lehetőséget a rövidzárlatok során, illetve azonnal lekapcsol, hogyha valaki véletlenül áramütést szenved. Továbbá így kisebb eséllyel olvadnak el a kábelek a falakban. Tehát legyen bármilyen magas az FI relé ár, az emberélet mindennél többet jelent.

Hogyha egy biztonságos, otthoni vagy ipari környezet kialakítása a cél, akkor ezek az eszközök elengedhetetlennek számítanak. Az FI relé ár magasnak tűnhet az olyan modellek esetén, mint az Eaton Moller, vagy a Schneider, esetleg a Schrack, illetve a Legrand viszont, ha belegondolunk abba, hogy milyen fontos szerepe van egy biztonságos elektromos hálózat kialakításában és hatékony működésében, akkor már mindjárt változik a helyzet.

Remek befektetés a FI relé ár!FI relé ár

Az FI relé ár megtérülő és egyszeri befektetésnek számít a minőségi modellek esetében. Ha ingatlanbővítésre kerül a sor, akkor is érdemes beruházni olyan típusokra, amik hosszú élettartammal rendelkeznek és prémium minőséget képviselnek.

A régi épületekben található biztosítékszekrény elavult és korántsem biztonságos. Viszont egy szakképzett villanyszerelő segítségével ez bármikor lecserélhető. A felsorolt előnyök alapján, az FI relé ár, mindenképp megéri.