Így készülj fel a villanyautózásra!

Így készülj fel a villanyautózásra!

 

Az elektromos autók egyre népszerűbbek a fenntartható közlekedés hívei körében. Azonban ahhoz, hogy teljesen kihasználhassuk egy elektromos jármű előnyeit, számos kiegészítő felszerelésre lesz szükségünk. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a fontos eszközöket és tartozékokat, amelyekre szükséged lehet, ha villanyautót vásárolsz

Elektromos autó töltőkábel

Az elektromos autók üzemeltetéséhez a tulajdonosnak az első és legfontosabb eszköze az elektromos autó töltőkábel. Ez a kábel lehetővé teszi, hogy az autót otthon, munkahelyen vagy nyilvános töltőállomásokon töltsük fel, ahol rendelkezésre áll egy fali töltő vagy töltőoszlop. 

A töltőkábel kiválasztásakor figyelembe kell vennünk az autónk töltőkapacitását (úgynevezett fedélzeti töltő) és a rendelkezésre álló töltési lehetőségeket (pl. konnektor, csatlakozó), hogy biztosan bárhol képesek legyünk áramforráshoz csatlakoztatni az autónkat.

Otthoni töltőállomás

 

Az otthoni töltőállomás egy olyan berendezés, amely lehetővé teszi az elektromos autó gyors és kényelmes feltöltését az otthonunkban is. Ez az eszköz csatlakozik az otthoni elektromos hálózathoz, segítségével pedig hatékonyabban töltődhet az autónk, mint egy hagyományos konnektorral. 

Az otthoni töltőállomás telepítése kényelmes és hatékony megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az elektromos autó rendszeres töltéséről pont olyan egyszerűen tudjunk gondoskodni, mintha csak a telefonunkat tennénk fel töltőre!

Hordozható töltők

A hordozható töltőkábelek kifejezetten hasznosak lehetnek olyan esetekben, amikor hosszabb utazást tervezünk, és nincs lehetőségünk a hagyományos töltőinfrastruktúra használatára. Épp ezért érdemes beszerezni és magunkkal vinni egyet!

Ezeket az eszközöket háztartási vagy ipari konnektorba lehet csatlakoztatni, amely lehetővé teszi az elektromos autó töltését az otthoni- vagy nyilvános töltőállomásoktól távolabb eső helyeken vagy bármilyen váratlan helyzetekben is.

igy keszulj fel a villanyautozasra - b-evmobil - villanyt-szerel.hu

Alkalmazások

Az elektromos autó tulajdonosoknak nagy segítséget jelenthetnek a különféle okostelefonos alkalmazások. Az otthoni töltőkhöz tartozó appok az otthoni berendezéshez kapcsolódnak, aminek köszönhetően lehetővé teszik, hogy távolról ellenőrizzük az autó töltési állapotát

A töltőkereső alkalmazások (pl. MVM mobiliti) pedig abban segítenek, hogy könnyebben megtaláljuk a legközelebbi töltőállomást. Ezek az appok a töltő szolgáltatókhoz tartoznak és segítségükkel akár oda is navigálhatunk a legközelebbi töltőállomáshoz!

Ha biztosra akarunk menni…

Mivel számtalan váratlan helyzet adódhat, érdemes a fentiek mindegyikét beszerezni: elektromos töltőkábelt, otthoni töltőállomást (alkalmazással) és akár többféle hordozható töltőt (pl. egy hosszabb vagy rövidebb kábelt). 

Így az otthon kényelmében is gyorsan és egyszerűen tölthetjük fel az elektromos járművet, de a hosszabb utazások során is biztonságban érezhetjük magunkat. Bármerre is vezessen utunk, biztosak lehetünk benne, hogy a villanyautó nem hagy cserben bennünket!