Hogyan profitálhatunk a napelemes rendszerből a mindennapok során?

Hogyan profitálhatunk a napelemes rendszerből a mindennapok során?

 

A napelemes rendszer leglátványosabb részei maguk az ingatlanok tetőszerkezetére felszerelt panelek. A valóságban természetesen a rendszer több elemből áll, és minden egységnek megvan a saját funkciója.

Dióhéjban a napelemes rendszer működési elvéről

Amint azt a fentiekben már megjegyeztük, a rendszer leglátványosabb részei a panelek. A napelemes panelek ideális esetben napközben folyamatos napfénynek vannak kitéve – ezért szerelik azokat a legtöbbször a háztetőkre. A napfényt a rendszer egyenárammá konvertálja – ám az egyenáramot a háztartás berendezései nem képesek hasznosítani. Ezen a ponton válik relevánssá az inverter – ez alakítja ugyanis át az egyenáramot a háztartásban is hasznosítható váltóárammá. A szisztéma fontos részei ezenkívül a rögzítéstechnika, a szerelvények és a speciális mérőóra is.

Számos előnye van

napelemes rendszer előnyeit a végtelenségig sorolhatnánk, és talán még így sem érnénk a grandiózus lista végére. Abban az esetben, ha fontosak számunkra a környezetbarát megoldások, és már régóta keresünk egy alternatív módot, például az otthonunkban lévő fűtésirendszer üzemeltetésére, megtaláltuk az ideális választást, méghozzá a napelemes rendszer formájában. Az energiabarát működésének köszönhetően akár a „H” tarifát (kedvezményes díjszabás, amelyekkel fűtési rendszereket üzemeltethetünk) is kiválthatjuk vele. A napelemekkel előbb-utóbb az adott ingatlan teljes energiaigényének kielégítése zöld módszeren alapul majd. Ez természetesen a hóvégi számlákon fog a leglátványosabban megmutatkozni.

Célkeresztben a minőség

A rendszer kiválasztásakor legyen ez a mottónk: minőség mindenekfelett! Ez az a befektetés, amit semmi esetre sem szabad elbagatellizálni, illetve elgarasoskodni. Kizárólag a minőségi forrásból származó, kiváló renoméval rendelkező rendszerekkel érhetjük el azt a strapabíróságot és hosszú élettartamot, amit ettől a modern megoldástól várunk. Fontos tudni, hogy a rendszer ára és a telepítés díja attól függően térül meg a lehető legrövidebb időn belül, minél színvonalasabb a tervezése és a kivitelezése.