Guruló állvány – biztonságos villanyszerelés bárhol

Guruló állvány – biztonságos villanyszerelés bárhol

 

Munkabiztonság minden helyzetben


Ahogy minden szakmunkának, úgy a villanyszerelésnek is megvannak a maga rizikófaktorai. Habár ezek javarészt az áramhoz kötődnek, más szempontból sem árt figyelni a biztonságra. A biztos alapok például minden helyzetben stabil körülményeket teremtenek.
A munkabiztonság egy olyan tényező, melyet senki nem vehet félvállról. Akár hivatalos szakmunkáról van szó, akár különféle ház körüli feladatokról, a körültekintő munkavégzés mindig fontos. Ez egyrészt a munka minőségére is hatással van, másrészt a saját biztonságunk és testi épségünk szempontjából sem elhanyagolható. Minden munkának megvannak a sajátságos, potenciális balesetveszélyt jelentő körülményei. A villanyszerelés esetén ez például a magasfeszültség, de akár a magasság is említhető.
A szakmunkák ugyanis nem válogatnak a helyszínekben, a feladatokat ott kell elvégezni, ahol épp szükség van rájuk. Könnyen lehet tehát az is, hogy egy villanyszerelőnek több méter magasban kell szerelési vagy karbantartási munkákat végeznie. Ilyenkor pedig a munkabiztonság alapja egy stabil állvány lehet. Például egy guruló állvány az Állványbázis online áruházából, melyek mobilis, mégis sziklaszilárd megoldást nyújtanak az ilyen helyzetekre.


Erős lábakon állva


A villanyszerelés során éppen elég teendő és figyelmet igénylő körülmény akad, így nem árt, ha a biztonságos pozíció eléréséért és a mozgásért már nem kell külön erőfeszítéseket tenni. Egy guruló állvány képes olyan stabil alapot nyújtani az ilyen munkákhoz is, hogy bőven marad energia a többi munkavégzési folyamatra. A munkaterület biztonságos és egyszerű megközelítése, illetve a munkavégzés során nyújtott stabil alap egy guruló állvány sajátja, mely egyben a szakmunkák nélkülözhetetlen eleme.
Az áramhálózatokkal való munka során könnyen előfordulhat az is, hogy a probléma feltárása, megoldása vagy épp egy új rendszer kiépítése több helyszínen is munkát igényel. Ilyenkor lehet hasznos a guruló állvány mobilitása. A fékezhető kerekekre szerelt, könnyűszerkezetes állványok ugyanis stabilitásuk mellett kifejezetten egyszerűen mozgathatók, így mindig oda helyezhetők, ahol épp szükség van rájuk. Stabilitás és mobilitás egysége – mindezt egy egyszerű guruló állvány segítségével.


Opciók a kínálatban


Bár egy guruló állvány alapvetően egy feladatot lát el, mégis több különböző modell érhető el a forgalmazók kínálatában. Ezek különbsége elsősorban a munkamagasságban rejlik, ám más szempontok is érvényesíthetők. A guruló állványok esetén lényegében három fő kategóriáról beszélhetünk: ház körüli állványok, félprofi- illetve professzionális állványok. Előbbi esetben értelemszerűen a legegyszerűbb, ház körül hasznosítható állványokról van szó. A mindennapos szakmunkákhoz azonban már inkább érdemes egy kategóriával fentebb keresgélni.
A félprofi állványok már tekintélyes munkamagassággal rendelkeznek, áruk azonban jelentősen elmarad egy professzionális guruló állványétól. Moduláris felépítésük, mozgathatóságuk és stabilitásuk ideális eszközökké teszik őket a napi használatra. A gyártásukkor használt alumínium strapabíró, könnyű, mégis robusztus szerkezetet eredményez, mely minden szakmunkához jól hasznosítható. Ha tehát munkabiztonságról van szó, a válasz a guruló állványokban rejlik.