Egész egyszerűen megoldható a villany bekötés

Egész egyszerűen megoldható a villany bekötés

 

Egy újépítésű ház esetén erről mindenképp gondoskodnunk kell, a jogszabályoknak megfelelően. Természetesen az sem árt, hogyha hívunk egy szakembert, akinek a villany bekötés nem jelent gondot. Nagyobb munka esetén szükség lehet egy egész csapatra. Amennyiben bővíteni szeretnénk az ingatlant újabb helyiségekkel, ez esetben is szükség lesz a villany bekötésére. Mindenekelőtt be kell adnunk az energiaigényt az adott területi szolgáltatóhoz. Majd ezután az áramszolgáltató fogja felmérni a bekapcsolás feltételeit. Amennyiben minden rendben van az erre vonatkozó ügyintézés lezárul a szerződés megkötésével és a szükséges díjak befizetésével.

Villany bekötés szakszerűen

A villany bekötés során gondoskodni kell a fogyasztási hely kialakításáról. Amikor ez megtörtént, be kell jelenteni a mérőhelyet kivitelezői nyilatkozat formájában. Ettől a ponttól már nem marad más hátra, mint az időpont egyeztetés a bekapcsoláshoz. A villany bekötése nem gyerekjáték és soha ne próbáljuk meg sajátkezűleg kivitelezni, ugyanis ezt csak szakképesítéssel rendelkező személy teheti meg a szükséges engedélyek birtokában. Ellenkező esetben komoly büntetésekre lehet számítani, ráadásul, ha a villany bekötése nem szakszerűen történik, az rendkívül tűzveszélyes lehet. Elég egy apró hiba, ami egy kiszámíthatatlan rövidzárlatot okozhat és máris kész a baj. Sajnos sokan próbálnak kiskapukat keresni, vagy egyszerűen csak megkerülik a törvényt, viszont abba nem gondolnak bele, hogy a rosszul kivitelezett villany bekötés milyen veszélyeket hordoz magában.

A villany bekötés megtervezése

 

Az új rendszer megtervezését sem érdemes egyedül kigondolni, mert jobb, hogyha egy tapasztalt személy tanácsát kérjük ebben az esetben. Nem mindegy, hogy hány kapcsoló és fali csatlakozó kerül elhelyezésre az épületben és a különböző helyiségekben. Ezeknek az utólagos kialakítása, plusz költségeket fog felemészteni, ami nem túl gazdaságos megoldás. A szakszerű villany bekötéshez manapság elég egyszerű szakembert találni az interneten keresztül. Viszont érdemes minden alkalommal meggyőződni az adott személy, cég referenciáiról. Ilyenkor az ügyfelek visszajelzése is rengeteget számít. Sok az áll szakember, aki csak ki szeretné húzni a pénzt az ügyfél zsebéből, ezért nem árt körültekintően eljárni, amikor a villany bekötéséről van szó.

A megfelelő alapanyag kiválasztása

A szükséges tartozékok és alapanyagok beszerzése során ne menjünk a saját fejünk után. Ebben az esetben kimondottan ajánlott a lehetőségeinknek megfelelően mindig a minőségibb termékeket választani, mivel ezek jó esetben egy életre szólnak különösen, ha a villanyvezetékekről, kapcsolótáblákról van szó. Egy kapcsoló cserét házilag is meg lehet oldani, de ha a villany bekötés során rosszminőségű vezetékek lettek beépítve a falba, amik a fogyasztók működése közben elégnek, akkor ott bontásra lesz szükség. Mondhatni, hogy a villany bekötése tulajdonképpen három fontos dolgot foglal magába. Az áramszolgáltatóval való ügyintézés, a minőségi alapanyagok beszerzése és a szakszerű kivitelezés.