Az elektromos hálózat felújítása előnyös a régi épületeknél

Az elektromos hálózat felújítása előnyös a régi épületeknél

 

Újépítésű házak esetén erre a procedúrára még évtizedeken keresztül nagy valószínűséggel nem lesz szükség. Na de mi van a régebbi épületekkel? Amikor új ingatlanba költözünk az kéne az első legyen, hogy ellenőrizzük az elektromos hálózat állapotát, hiszen ettől fog függni a továbbiakban a mindennapi életünk. Az elektromos hálózat felújítása gyakran elengedhetetlennek számít, mert rengeteg veszélyt hordozhatnak magukban az elavult vezetékek, konnektorok és kapcsolók. Szerencsésnek nevezheti magát az, akinek csak a kapcsolókat és a fali csatlakozókat kell lecserélnie. Na de mi a helyzet a vezetékekkel? Nem születik mindenki villanyszerelőnek, ezért sokkal célravezetőbb, hogyha a felmérést egy szakemberrel végeztetjük el.

Néha szükségszerű az elektromos hálózat felújítása

Az ő konklúziója alapján eldönthetjük, hogy beruházunk-e az elektromos hálózat felújítására vagy sem. Ha nem életbevágóan sürgős a dolog, akkor ráérünk ezzel foglalkozni, mivel nem egy olcsó mulatság így könnyebb, hogyha előzőleg félretettük az ehhez szükséges összeget. Megvan az új, energiatakarékos mosógép, a mikró és a LED tévé, ám nem élvezhetjük egyiket sem használat közben, mert valami mindig leveri a biztosítékot. Mi lehet a ludas? Nem ritka, hogy az elavult vezetékek. Nagyjából 30, 40 évvel ezelőtt előszeretettel használtak merev alumínium vezetékeket, amikkel önmagában semmi baj nem lenne, hogyha nem töredeznének el manapság olyan könnyen.

Nagy munka az elektromos hálózat felújítása

 

Mivel a puha műanyagborítás ennyi idő elteltével mára kőkeménnyé dermedt, ezért szinte lehetetlen az ilyen vezetékekkel dolgozni. Egy egyszerű konnektorcsere is rémálomnak számít. Aki nem szeretné magát ilyen helyzettel szemben találni annak szüksége lesz az elektromos hálózat felújítására. Ez úgy fog kinézni, hogy a villanyórától kiindulva ki kell alakítani minden vezetéknek a helyét a falban, ami rengeteg véséssel, porral és bontással jár, ezért munkálatok elkezdése előtt ajánlott átköltözni ideiglenesen egy másik lakásba, amíg az elektromos hálózat felújítása be nem fejeződik. Nagy fába vágja a fejszéjét, aki belevág egy ilyen projektbe, de mindenképp megéri.

Bízza profikra a feladatot!

Minimalizálja a lakástüzeket okozó rövidzárlatok esélyét. Az esetek 90%-ban a régi vezetékek okozzák a tűzeseteket. Hogyha nem rendelkezünk a megfelelő szaktudással, akkor egy profi csapatra lesz szükség. Itt kiemelten figyelni kell a profi jelzőre és ideje elfelejteni azt, hogy olcsó. Az a végeredmény valószínűleg olyan is lesz. Nem hiába született az a mondás, hogy „olcsó húsnak, híg a leve“. Rengeteg a kontár villanyszerelő, aki inkább a kliensek lehúzására szakosodott. A lehangoló végeredmény után szokott tudatosulni a megrendelőkben a felismerés, hogy a drágább gazdaságosabb lett volna. Egyszeri befektetés, ami rendkívül hasznos az egész család komfortérzetének szempontjából.