A villanyszerelés kötések kialakítás új hálózat esetén

A villanyszerelés kötések kialakítás új hálózat esetén

 

A hálózatfelújítás nem kis feladat, hogyha az elektromos vezetékekről van szó. Pontosan tisztában kell lennünk azzal, hogy milyenek a már meglévő villanyszerelés kötések és be kell azonosítanunk azoknak a helyét. Bár ha új kábelcsatornát akarunk létrehozni, amiben elhelyezzük majd az új vezetékeket, akkor szabadon megtervezhetjük az új rendszert. Nem feledjük, hogy egy villanyszerelő segítsége mindig jól jön ezen a téren. Aki csak megteheti minőségi kábeleket használjon a villanyszerelés kötések elkészítéséhez, mert nem egy tűzeset történt már rövidzárlat miatt. Fontos figyelni a színkódokra, mert elég egyetlen hiba és az egész rendszer egy nagy pukkanás után használhatatlan lesz. Megtörténhet, hogy egy része el is olvad és akkor kezdhetjük elölről az egész munkát.

A villanyszerelés kötések jelentősége

Ez különösen akkor válik kellemetlenné, hogyha ismét ki kell bontani a falat. A villanyszerelés kötésekre az elosztás miatt van szükség. Ezekhez kaphatóak külön erre a célra kialakított villanyszerelési dobozok. Ezeknek ki kell alakítani a helyét a falban vagy a mennyezetben. A betonnal nehezebb dolgunk lesz, mert ha utólag szeretnénk beépíteni a villanyszerelés kötésekhez használt dobozokat, akkor sok vésésre lesz szükség. Új építésű ház esetén pedig fontos előre kialakítani ezeknek a helyét, így a villanyszerelés kötések minden probléma nélkül gyorsan és egyszerűen kivitelezhetőek. A gond általában a régi, elavult vezetékekkel szokott lenni, amik alumíniumból készültek és mára már elveszítették a rugalmasságukat.

Kérje szakember segítségét!

 

A szigetelés megkeményedett és maga a drót törékennyé vált. A panellakásokban több helyen a villanyszerelés kötések a fali csatlakozókban találkoznak és innen osztódnak tovább. Ez önmagában nem lenne gond, hogyha megfelelően lenne kivitelezve, viszont sok esetben az ilyen villanyszerelés kötések hanyag módon lettek megoldva. Amennyiben sercegő hangot vagy égett műanyag szagot észlelünk a konnektorból, akkor a biztosítékok lekapcsolásával áramtalanítsuk a rendszert, majd hívjunk villanyszerelőt. Egy apró érintkezési hiba is tűzhöz vezethet, ami az elavult és hanyagul kivitelezett villanyszerelés kötések miatt történhet. Ezért gondoljuk át, hogy mi magunk szeretnénk megoldani a problémát, vagy inkább szakemberre bízzuk a dolgot.

Ez utóbbi esetben sem árt utánajárni, hogy ki fogja elvégezni a feladatot, mert a kókler munka nem vezet sehová, sőt még nagyobb kiadás alakulhat ki belőle. A villanyszerelés kötéseket nem olyan nehéz megtanulni, viszont a biztosíték táblánál már más a helyzet. Ide már valóban tapasztalt villanyszerelőre van szükség. A villanyóra felszerelése pedig csak és kizárólag egy erre jogosult személy által történhet meg, akit az adott szolgáltató küld ki a helyszínre, hogy elvégezze a munkát. A jogszabályoknak megfelelően a villanyórát semmilyen esetben sem szabad kibontani, vagy valamilyen más módon manipulálni, mert ez komoly pénzbírságot fog maga után vonni.