A mélykúti szivattyú általános jellemzőiről, biztonságos villamos hálózatra kötéséről

A mélykúti szivattyú általános jellemzőiről, biztonságos villamos hálózatra kötéséről

 

A mélykúti szivattyúk, vagy ahogyan sokan nevezik e berendezéseket, csőbúvár szivattyúk praktikus és nélkülözhetetlen egységei minden olyan háztartásnak, ahol a vizet nagy emelési magasággal operáló, mély kutakból kell előcsalogatni.

A mélykúti szivattyút teljeséggel a víz alá merítik, és a hagyományos szerkezetekkel ellentétben nem szivattyúzza, hanem a felszínre nyomja a vizet.

Célkeresztben a sokoldalú felhasználhatóság

A mélykúti szivattyú széleskörű népszerűsége nem a véletlen műve. A szóban forgó berendezés elképesztően sokoldalú a felhasználhatóságában, hiszen a tiszta víz felszínre emelése mellett, a szennyvíz és a szennyezett, koszos víz átemelésére is tökéletesen alkalmazható. A mélykúti szivattyú másik nagy előnye a hétköznapi kerti rendszerekkel szemben, az elképesztő teljesítménye és energiabarát működése.

Milyen területeken alkalmazható a mélykúti szivattyú?

 

Nos, a mezőgazdasági, ipari létesítmények mellett a csőbúvár szivattyút előszeretettel hasznosítják az egyszerű háztartásokban is. Ezek a berendezések nemcsak a nagyobb paraméterekkel rendelkező mezők haszonnövényeinek vízzel való ellátásáról vagy az állatok itatásáról gondoskodnak, de a kerti locsoláshoz, öntözéshez szükséges vízmennyiség előállításában is remekelnek. Pontosan ezért szeretik a családok – hiszen rengeteg időt és energiát takarít meg a háztartás lakóinak, különösen a nyári meleg napokon.

meylkuti szivattyuk

Mélykúti szivattyú típusok – melyik a megfelelő?

Azt, hogy a személyre szabott esetünkben melyik szivattyú váltja be a hozzá fűzött reményeket, a szakember dolga eldönteni. A berendezés típusa tulajdonképpen az üzemi vízszint függvénye. A mélykúti szivattyú azokban az esetekben tesz jó szolgálatot, ha a vízszint mély, akár 8-9 méteres, illetve a kinyerni kívánt vízmennyiség tetemes (például a tanyákon). Figyelem! Ne feledjük, hogy a mélykúti szivattyú villanyárammal működik. Senkinek nem javasoljuk, hogy saját kezűleg lásson hozzá a bekötéséhez, hiszen a művelet szaktudás hiányában balesetveszélyes lehet. Mint minden olyan munkálat, amelynek során az adott készüléket villamos hálózatra kell kötni, a mélykúti szivattyú szakszerű telepítése is profi villanyszerelő mester segítségét igényli. 

Miért pont a Szivattyúwebáruház?

Kifogástalan minőség, biztonságos felhasználás, hosszú élettartam, kitűnő ár/érték arány – e kétségtelenül vonzó tulajdonságok a Szivattyúwebáruház mélykúti szivattyú felhozatalának sajátjai. A kompromisszumoktól mentes vásárlás jegyében számos elismerten színvonalas berendezéseket gyártó márkák produktumai közül válogathatunk, úgymint a PENTAX, az UMBRA, a PEDROLLO vagy a RED JACKET – csak, hogy néhányat említsünk a sok közül.