A digitális és az analóg villanyóra ára

A digitális és az analóg villanyóra ára

 

A fogyasztásmérők árát sok minden befolyásolhatja. A pontos eredmények érdekében érdemes a legmodernebb változatokat választani. A villanyóra ára változó lehet aszerint, hogy analóg vagy digitális modellre van szükség. Illetve az sem mindegy, hogy hány fázisos berendezésről van szó. Egy átlagos háztartásban 3 fázisos fogyasztásmérőre van szükség.

Hogyan válasszunk villanyórát?

Választás előtt mérlegelni kell, hogy milyen mérőhely legyen kialakítva. Ilyen esetben mindig a maximális igényeket érdemes szem előtt tartani. Például egy háromfázisú mérőszekrénybe minden probléma nélkül be lehet építeni egy egyfázisú mérőeszközt. A villanyóra ára ebben az esetben elég alacsonynak számít. A beszerelés díja településenként és szolgáltatótól függően változhat.

Amikor már nem elég az 1 fázisos mérő, akkor a helyére kerülhet a 3 fázisos változat, amennyiben elegendő hely van a mérőszekrényben. Szintén nem mindegy, hogy kül- vagy beltérről van szó. A körülmények minden esetben változhatnak, ezért míg a villanyóra ára fix, a beszerelés díja már más kérdés. Természetesen ezt a feladatot nem végezheti el akárki. Minden esetben egyeztetni kell az áram szolgáltatóval és csak az erre jogosult villanyszerelők végezhetik el a mérőeszközök telepítését vagy áthelyezését.villanyóra ára

Ha fontos a villanyóra ára, kerüljük a barkácsolást

 

Egyébként sem tanácsos csak úgy babrálni a mérőkkel. Meg lehet, hogy a villanyóra ára nem volt valami magas, de a bütykülést követően könnyen nagyobb értékeket mutathat a valós adatoknál. Ha minden szakszerűen történik, ám mégis túl magas értékeket mér az eszköz, akkor érdemes átvizsgálni az egész elektromos hálózatot.

Egy rossz berendezés vagy az elavult vezetékek is nagyobb fogyasztást okozhatnak, ami nem valami kifizetődő hosszútávon. A modern villanyóra árak mindenképp megérik, mert minden bizonnyal pontosabban működnek, mint a régi berendezések. Az is megtörténhet, hogy éves szinten akár többezer forint is megtakarítható a villanyóra cseréjét követően.villanyóra ára

Ennek tekintetében valóban nem számít túl magasnak a villanyóra ára. Aki nincs tisztában azzal, hogy pontosan milyen változatot kell rendelnie, az jobban jár, hogyha kikéri egy szakember vagy a szolgáltató tanácsát. Így már biztos, hogy a vásárolt villanyóra ára nem lesz kidobott pénz. A napelemes rendszerek esetében is gyakran felmerül a villanyóra ár kérdése.

Ezeknél a rendszereknél is alkalmazhatóak a hagyományos modellek, viszont ebben az esetben a szolgáltatók által biztosítótt HMKE ad-vesz mérőóra miatt, már másként kell kiszámítani a fogyasztást. A villanyóra ár tehát szinte mindig azonos az adott modellnek megfelelően. Ami viszont kifejezetten eltérő az a beszerelés díja régiótól függően.